Sneak peak för Skymning, gryning

Här kommer ett första smakprov ur oratoriet ”Skymning, gryning” som jag och Thomas Enroth har skrivit till Finlands 100-års jubileum. Uruppförandet sker i Schaumansalen i Jakobstad den 8 november och efter det ger vi ytterligare 19 föreställningar på sju orter runtom i landet. På scenen står solisterna Erik-André Hvidsten, Therese Karlsson, Sören Lillkung & Margaretha Nordqvist, en kör på hela 80 personer och den nygrundade symfoniorkestern Orchestra Aurora Finlandica. Allt under ledning av dirigenten Nils-Petter Ankarblom. Men redan nu kommer ett första smakprov ur oratoriet, den inledande titelsatsen.  Här är det Czech National Symphony Orchestra i Prag, Tjeckien som ackompanjerar. Det är de som spelar på skivan som släpps i samband med premiären i november. Bilderna i videon är knäppta av oratoriets följare på Facebook. Den sidan hittar du HÄR! Gå gärna in och gilla och följ vår väg fram till premiären.