Semifinal 1 – så här TROR/HOPPAS jag

Det är dagen D för alla schlagerälskare! I kväll sänds den första semifinalen i Eurovision Song Contest 2017 från Kiev. Och Finlands Norma John är genast med och slåss om en plats i lördagens final! Liksom Sveriges Robin Bengtsson och Islands Svala. Jag är HELT säker på att de alla tre tar sig vidare. Allt annat skulle vara en katastrof. Min gissning verkar rätt långt följa det som många andra också tror… På en punkt skiljer jag mig i alla fall rejält från de flesta. Jag tror att Tjeckien tar sig vidare. Det verkar jag vara förvånansvärt ensam om. Det här är min gissning om kvällens resultat, i alfabetisk ordning:

 1. Armenien
 2. Australien
 3. Azerbajdzjan
 4. Finland
 5. Island
 6. Moldavien
 7. Montenegro
 8. Portugal
 9. Sverige
 10. Tjeckien

Så TROR jag alltså. Men får jag välja ser listan lite annorlunda ut. Det här är resultatet jag HOPPAS på:

 1. Armenien
 2. Australien
 3. Belgien
 4. Cypern
 5. Finland
 6. Island
 7. Lettland
 8. Portugal
 9. Sverige
 10. Tjeckien

Flera av min favoriter i årets tävling tävlar just i kväll. Håller tummarna speciellt för Finland, Armenien, Island, Portugal och Tjeckien. Trevlig schlagerkväll! 🙂