ESC 2017 – de fem sämsta låtarna

Ojdå… Gick inte så bra i min gissning inför den första semifinalen. Lyckades bara pricka in 6 av 10 finalister. Är glad att Armenien och Portugal gick vidare. Men verkligt besviken över att Finland igen en gång missade finalen. Tredje året i rad. En och annan gång har det varit helt rätt för oss att inte gå vidare… Men i år kändes det orättvist. 🙁 Jag tycker att Norma Johns ”Blackbird” är av Finlands bästa låtar i ESC under 2000-talet. Snygg komposition, proffsigt framfört och stiligt och avskalat och ärligt framfört. Skönt befriat från publikfriande bjäfs. Riktigt vad som hände fattar jag inte. Kanske Finlands låt helt enkelt var den låten som alla i Europa tyckte att vara nästbäst i den första semifinalen? Eftersom de flesta bara röstar på EN låt, blir ju den låt som alla anser var den nästbästa utan poäng. Saknar också Islands och Tjeckiens låtar i lördagens final. Återkommer senare med min gissningar och förhoppningar inför den andra semifinalen.

Levererade ju redan en lista över min personliga top-10 i årets tävling. Här kommer en motsvarande – men motsatt lista. De fem sämsta låtarna enligt mig. I fallande ordning. Den jag har på plats 5 är alltså den allra sämsta. 🙂 Here we go!

1            RUMÄNIEN – Ilinca feat. Alex Florea: Yodel It!

2            SCHWEIZ – Timebelle: Apollo

3            KROATIEN – Jacques Houdek: My Friend

4            SAN MARINO – Valentina Monetta & Jimmie Wilson: Spirit Of The Night

5            LITAUEN – Fusedmarc: Rain Of Revolution