ESC 2017 – så här slutar det (påstår jag)

Här kommer min årliga gissning på hur det slutar i Eurovision Song Contest! Under åren som jag var kommentator (2002-2008) var vi ett gäng som gissade – år efter år. Den som vann blev bjuden på middag i nästa års värdstad. För rätt etta och rätt jumbo fick man 5 poäng, för rätt tvåa fick man 4 poäng, för rätt trea fick man 3 poäng. Och för alla andra rätta placeringar blev det 1 poäng. Var inte helt oäven på att tippa på den tiden, då man följt övningarna på plats och ställe i veckorna två. 😉 Här hemifrån är det betydligt svårare… Men i alla fall – som traditionen påbjuder:

1             Italien

2            Bulgarien

3            Portugal

4            Belgien

5            Rumänien

 

6            Armenien

7            Azerbajdzjan

8            Frankrike

9            Israel

10            Sverige

 

11            Kroatien

12            Danmark

13            Vitryssland

14            Moldavien

15            Ungern

 

16            Norge

17            Australien

18            Cypern

19            Storbritannien

20            Nederländerna

 

21            Österrike

22            Polen

23            Grekland

24            Tyskland

25            Ukraina

 

26            Spanien

 

Är rätt säker på att jag gissat rätt länder i top-3. Sen kanske de byter ordning sinsemellan. Helst ser jag att Italien vinner – men Bulgarien och Portugal är också värdiga vinnare. Det finns de som tror att Portugal skräller att tar hem spelet. Jag tror ändå att låten är för smal och för udda, för att den ska gå hem riktigt stort bland de breda massorna. Ser det faktiskt som en större risk att den kraschar, än chansen att den vinner. Rumänien tror jag dessvärre att kommer att klara sig riktigt bra. Likaså Kroatien. Det är de låtarna som jag gillar allra minst i kvällens final. Skulle gärna se dem längst ner i resultatlistan. Men där hittar vi Spanien, värdlandet Ukraina och Tyskland – tror jag. Hoppas att Tyskland inte kommer allra längst ner. Det skulle i så fall vara tredje året i rad – och det har aldrig hänt innan. Önskar dig en trevlig schlagerkväll! 🙂