Härliga dagar med allsång…

…har vi haft i Pörtom och Terjärv. 🙂 På söndagen sjöng vi i Pörtom UF med en massa sångglada mänskor i publiken. På scenen stod världens bästa Barbro ”Lill-Babs” Svensson och hennes pianist Bennet Fagerlund och en lång rad inhemska artister: Ami Aspelund, Emma Hanhikoski, Scoog & Heléne Nyberg. De två sistnämnda har jag ju turnerat med i ”Visor på väg”, så det kändes hemvant. Liksom Thomas Enroth och violinisten Krista Kairaneva. Bandet var förstärkt med trummisen Christoffer Kaustell, basisten Måns Aldén, gitarristen Gey Ahlroos och Rickard Slotte som spelar flygelhorn så man svimmar. På måndagskvällen gjorde vi samma konsert vid Forssas åbro i Terjärv, på Scoogs gräsmatta. Mats & Sussi Vidjeskog öppnade alltså för fjärde sommaren i rad sitt hem och sin gård för allmänheten. Bastuterassen invid ån förvandlas till scen, gräsmattan fylls med bänkar för 600 personer och familjens flickor bakar 1000 bullar och kokar litertals med kaffe. Så himla roligt och så fantastiskt generöst! Flera borde göra så här… Det blev publikrekord och en minnesvärd kväll. Jag, Barbro och Bennet hade dessutom förmånen att få bo hos familjen Vidjeksog under dagarna. Fantastisk mat och dryck. Fina och sena samtal om allt mellan himmel och jord. Nattbastu och dopp i ån under fullmånen. Många dundrande skratt. Och sång av Barbro vid middagsbordet, enkom för oss. Det här lever jag länge på!

19956300_10155183963938961_7028874011915712093_o