Gott nytt år!

Nytt år och nya glädjeämnen! 🙂 Jag hoppas och önskar och tror mig veta att år 2018 har en massa roliga saker på lut. Under året kommer jag att jobba deltid på Västra Nylands folkhögskola i Karis. Nu på våren ska jag vara med och bygga upp en helt ny studiehelhet kring kommunikation – skriftlig, muntlig och visuell. Det vill säga det skrivna och talade ordet och bilder i alla dess former. Från och med hösten 2018 är det alltså möjligt att studera kommunikation på heltid ett helt år, under ledning av bland annat mig. Jag ser väldigt mycket fram emot att dela med mig av den kunskap jag samlat på mig under de 25 senaste åren, då jag jobbat med kommunikation i alla dess former – som sångare och låtskrivare, som programledare och journalist, som musikalartist och improskådespelare. Och inte minst som frilansare och företagare de senaste 10 åren. Att hitta jobb, ta sig fram, sälja in sig själv, skapa nya koncept – det om någonting är kommunikation. Jag tror att alla unga mänskor borde få lära sig detta. För de allra flesta väntar ett liv med snuttjobb och projektanställningar fram till pensionen. Om den ens kommer där på slutet, när dagens unga är 70 plus… Inom kort kan jag berätta mera om den här studiehelheten.

Jobbet på skolan är ett deltidsjobb. Vid sidan av det ska jag göra radio, vilket jag älskar. Dels ”P4 Dans” tillsammans med Thomas Deutgen i Sveriges radio, dels ett större drömprojekt här hemma i Finland, som väntar framåt sommaren. Jag ska turnera i skolor med barnpjäsen ”Salias saga” tillsammans med Teater NÄRA och spela några föreställningar med Improteater Stjärnfall, efter pausen hela förra året då jag jobbade på Wasa Teater. Det ser jag fram emot. Och så ska jag förstås skriva nya låttexter, komponera melodier och sjunga så ofta jag bara kan. Det är det bästa jag vet! Det blir några konserter här och där under våren. I sommar väntar som vanligt allsångskvällar med Calle Pettersson och en längre sommarturné. Och framåt julen blir det sen igen dags för julturnén  ”Sent i advent”. Men före det ska vi sätta punkt för julen 2017 med julallsång i Helsingfors på tjugondag Knut. Välkomna till Brage på Kaserngatan kl. 15 den 13 januari. Gott nytt år!