Program

Här hittar du några färdiga föreställningar som jag gärna gör tillsammans med olika kolleger. Vi kan också skräddarsy något för just dig!

”Visor med schlagsida”
En konsert med Calle Pettersson där visor möter schlager och gränserna suddas ut! Finlandssvenska visor från medeltid till nutid samsas med Abba och Lordi. Högt och lågt, snabbt och långsamt, roligt och allvarligt! 2 röster och Calles virtuosa dragspel. Längd och innehåll anpassas efter önskemål.

”Allsång med Thomas & Calle”
En farftylld och rolig kväll där Thomas & Calle sjunger med och för publiken! I allsångshäftet finns Eurovisionsschlager, Svensktoppar och 60-tals rock och förstås också alla somriga klassiker. Vi specialsyr en helhet som passar just er!

”En kväll med Sankte Per & Thomas Tvivlaren”
En kyrkokonsert tillsammans med svenska pianisten, kompositören och sångaren Per Rosenius. Konserten innehåller allt från psalmer och visor till schlager och musikal. Alla sånger handlar på något sätt om tro eller tvivel. Eller både och. Cirka 75 minuter lång. Har turnerat i finlandssvenska kyrkor sedan hösten 2011.

”VÄNNER”
Thomas Lundin, sångerskan Heléne Nyberg & pianisten Thomas Enroth delar scen. I skenet av levande ljus bjuder vi på visor och sånger om vänskap. Glatt och nostalgiskt, fartfyllt och finstämt, nytt och gammalt. Ca 90 minuter lång konsert. Passar både på små och stora scener – kanske i samband med Alla hjärtans dag? Eller när som helst.

”Morgonmusik för trötta öron”
Mjuka visor och ballader som inledning på en arbetsdag – kanske på konferens eller bara till morgonkaffet. Föreställningen bjuder på både skratt och tårar och kretsar kring teman som mod, ansvar och självkännedom. Kan också innehålla en föreläsningsdel om trivsel på arbetsplatsen och det egna ansvaret. Kan givetvis också spelas under dagar och kvällar! Janne Mansikka ackompanjerar på piano.

”Att möta sin publik”
Med sång och prat berättar jag om artistens jobb – om att ha scenen som sitt arbetsrum och alltid jobba inför en publik och bli bedömd. Hur hitta energi och kraft när man egentligen inte alls har lust eller ork? Riktar sig till lärare och andra som jobbar publikt, utan att vara artister. Förhoppningen är att hjälpa folk vidare som har stagnerat i sin arbetsroll. Artistens knep funkar troligtvis i de flesta branscher. Janne Mansikka eller Calle Pettersson ackompanjerar.

”Taube på vårt vis”
Evert Taubes mest älskade visor möter några av hans mindre kända sånger i helt nya arrangemang av mig, sångerskan Susann Sonntag och pianisten Janne Mansikka. Vid behov kan ett större band medverka. Föreställningen hade premiär sommaren 2002 och har sedan dess turnerat i Finland och ombord på Birkas kryssningsfartyg. Föreställningen kan också innehålla Taube-allsång. Kan vara allt mellan 30 och 90 minuter lång.

”Tankar från en väntsal”
En lyrisk, komisk, ömsint och absurd föreställning med resandet som huvudtema där estradpoeten Solja Krapus dikter varvas med sånger av och med Anna Döbling och Thomas Lundin. I föreställningen ingår dessutom sånger av bl.a. Benny Andersson/Kristina Lugn, Lars Huldén och Christer Jonasson. Vid pianot Per Rosenius. Regi: Marina Motaleff. Föreställningen är antingen 55 eller 75 minuter lång. Har turnerat i Finland och Sverige sedan hösten 2010. Vi har också samarbetat med Kulturcentrum Hanaholmen och projektet Svenska nu och spelat föreställningen i finska skolor inom ramen för svenskundervisningen.

”Vakna upp – våga!”
En föreställning där de osannolika magistrarna Streng & Snell från ”Det Kringresande Språkinistitutet” håller språkskola! Jag och Lilli Sukula-Lindblom uppmuntrar finskspråkiga att tala svenska. Föreställningen har gjorts i samarbete med Folktinget och i första hand vänt sig till vårdpersonal på våra sjukhus och studeranden inom vården. Med humorns och musikens hjälp lär vi ut en enkel vardagssvenska och framför allt avdramatiserar vi det svåra i att tala ett främmande språk, rädslan att göra bort sig. ”Språkkursen” avslutas med ett humoristiskt ”språkprov” och som diplom får alla närvarande ett litet vardagslexikon med de vanligaste fraserna.