Program

Här hittar du några färdiga föreställningar som jag gärna gör tillsammans med olika kolleger. Vi kan också skräddarsy något för just dig!

”Man behöver inte alltid förstå – Thomas Lundin sjunger Viola Renvall”
En konsert med mina tonsättningar av poeten Viola Renvalls dikter. Hennes mest kända texter blandas med mera okänd lyrik ur hennes stora produktion. Konserten kan också innehålla upplästa dikter – om ni önskar det. Richard Mitts ackompanjerar på piano och Emma Strömbäck spelar cello.

”I väntan på vadå?!”
Tillsammans med sångerskan Annika Cleo och sjungande pianisten Teddy Granroth bjuder vi på en helkväll med tonsatta dikter. Av finlandssvenskar som Claes Andersson, Birgitta Boucht & Märta Tikkanen och rikssvenskar som Nils Ferlin, Gustaf Fröding & Karin Boye. Roliga och melankoliska, allvarsamma och dråpliga, tröstande och upprörande, kända och okända dikter som blivit sånger.

”Allsång med Thomas & Calle”
En farftylld och rolig kväll där jag och dragspelaren Calle Pettersson sjunger med och för publiken! I allsångshäftet finns allt från schlager, svensktoppar och skärgårdsvalser till 60-talsrock, pop och evergreens. Vi förnyar allsångsbladet varje år och specialsyr gärna en helhet som passar just er.

I jultider gör vi en julversion av vår allsångskväll – med enbart julsånger. Bjällerklang, Tipp tapp och Jag såg mamma kyssa tomten möter mera stillsamma sånger som När ljusen ska tändas därhemma, Himlen i min famn och Nu tändas tusen juleljus. Garanterad julstämning!

”Sent i advent”
Tillsammans med pianisten Richard Mitts bjuder vi på en unik julkonsert, sent i advent. Vi turnerar aldrig förrän det tredje adventsljuset brinner – utan väntar tills julen nästan står för dörren. Gamla och nya julsånger, julpsalmer och instrumentalmusik varvas med tänkvärda texter om julen och julens budskap. Unna dig en stämningsfull stund i kyrkan, mitt i julstressen! Turnén avslutas varje år med en sen kvällskonsert den 23/12 kl. 23.

”Att möta sin publik”
Med sång och prat berättar jag om artistens jobb – om att ha scenen och offentligheten som sitt arbetsrum och alltid jobba inför en publik och bli bedömd. Hur hitta energi och kraft när man egentligen inte alls har lust eller ork? Helheten riktar sig till lärare och andra som jobbar publikt, utan att vara artister. Förhoppningen är att hjälpa folk vidare som har stagnerat i sin arbetsroll. Artistens knep funkar troligtvis i de flesta branscher. Pianisten Thomas Enroth ackompanjerar.

”Taube på vårt vis”
Evert Taubes mest älskade visor möter några av hans mindre kända sånger i helt nya arrangemang av mig, sångerskan Susann Sonntag och pianisten Janne Mansikka. Vid behov kan ett större band medverka. Föreställningen hade premiär sommaren 2002 och har sedan dess turnerat i Finland och ombord på Birkas kryssningsfartyg. Föreställningen kan också innehålla allsång med Taube-visor. Kan vara allt mellan 30 och 90 minuter lång.